Limbajul trupului in videochat

Succesul in videochat nu se obtine printr-un trup perfect si un chip de papusa. Exista multe alte aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand incepi sa lucrezi ca model de videochat. Unul dintre cele mai importante este si limbajul trupului. O comunicare eficienta cu membrii iti poate aduce sume mari de bani. Prin urmare, este important sa fii foarte atenta la gesturi, pentru ca fac parte din comunicarea nonverbala.

Astfel, comunicarea nonverbala te poate ajuta atat in viata personala, cat si in cea profesionala. Abilitatile de comunicare verbala si scrisa sunt, intr-adevar, foarte importante, insa specialistii spun ca un procent la fel de mare il ocupa si comunicarea interpersonala si cea nonverbala.

videochat Bucuresti comunicarenonverbala
Limbajul trupului in videochat 2

Detaliile fac diferenta

Membrii sunt atrasi de modelele deschise, amabile si dragute. Astfel de stari pot fi transmise prin micile gesturi, chiar daca nu ne dam seama. Pe langa faptul ca trebuie sa zambesti in fata camerei, trebuie sa acorzi o importanta maxima si micilor gesturi. De pilda, daca tii mainile incrucisate sau daca eviti contactul vizual cu membrii, zambetul va fi nesemnificativ. Vei transmite o stare de nesiguranta, vei parea o persoana introvertita si negativista, lucruri care ii pot face pe membrii sa nu mai fie interesati de tine.

Contactul vizual exprima siguranta de sine

Contactul vizual este obligatoriu si in videochat. Acesta exprima incredere de sine, forta, capacitatea de a domina. Ba chiar mai mult, atunci cand privesti membrii, ei vor vedea implicarea si curiozitate din partea ta. Bineinteles, incearca sa nu faci abuz de acest lucru, intrucat unii membrii se pot simti intimidati sau tematori.

Expresiile faciale iti evidentiaza starile

Expresiile faciale pot trasnmite mai multe decat ai crede. De aceea, este important sa fii cat mai naturala, sa nu incerci sa pari ceea ce nu esti. Membrii isi dau seama atunci cand modelele schiteaza un zambet fals. Asadar, incearca sa nu te incrunti si sa abordezi un zambet mai subtil, atunci cand starea ta nu este una tocmai buna.

Tonalitatea este importanta

Tonul vocii, ritmul si vibratia sunt niste factori care fac diferenta dintre un model profesionist si unul incepator. Un ton inalt al vocii ii poate speria pe membrii, lucru pe care nu ti-l doresti. Pe de alta parte, un ton grav poate transmite duritate si agresivitate, lucru neatragator. Asadar, fii atenta la aceste lucruri, pe toata durata comversatiilor tale.

Toate aceste lucruri pot fi invatate cu ajutorul team-leaderilor. La Charm Studio vei avea parte de team-leader dedicat, astfel incat sa fii un model de top. Prin urmare, alege un studio de videochat care iti ofera training pe toata durata colaborarii.

Pe noi ne gasesti pe 0784.70.70.80. Scrie-ne pe WhatsApp! 🙂

Vă place acest articol?

Partajați pe Facebook
Partajați pe Twitter
Partajați pe Linkdin
Partajați pe Pinterest
Partajați pe WhatsApp
Partajați pe Email
Picture of MĂDĂLINA C.

MĂDĂLINA C.

Lasă un comentariu